Cele mai bune 7 site-uri cu foto si video gratuite

collage free stock foto elementor ro

Foto si video gratuite? Unde la gasesc?

Acest articol nu este despre pluginul Elementor dar am decis sa il scriu pentru ca il consider util. Si eu am facut greseli cand m-am apucat de webdesign si videoeditare. Cea mai comuna gresala facuta de toti inepatorii este aceea de a cauta fotografii pe google si a le folosi apoi in site-urile noastre fara sa na gandim ca am putea avea probleme de copyright. De aceea m-am gandit, inainte de a incepe cu alte tutoriale sa scriu un articol despre cateva site-uri unde puteti gasi foto si video  gratuite.

1- Pexels (foto si video gratuite): Fotografii gratuite din domeniul public din toată lumea

Pexels este o alegere deosebit de bună pentru designerii  web sau Video Creators. Un set excelent de imagini si filmulete  creative și originale.
Oricine este binevenit să încarce fotografii în Pexels (iar daca esti fotograf amator si vrei sa te promovezi acest site te ajuta), iar curatorii site-ului vor alege cele mai bune fotografii pentru a completa colecția sa de căutare de imagini din domeniul public.  Daca sunteti web designeri puteți căuta ceva specific sau puteți naviga după teme, inclusiv distracții, emoții și locații. linkul cartre site o s ava duca a pagina mea de fotografii pe care, de asemenea, puteti utiliza gratuit.

2- Pixabay (foto si video gratuite) afirma ca este cea mai mare colecție de fotografii și ilustrații gratuite online

Pixabay are peste un milion de imagini din domeniul public – nu numai fotografii, ci și ilustrații, grafică vectorială și chiar o mână de videoclipuri. Selecția sa de fotografie de peisaj este deosebit de puternică, iar Editor’s Choice merită o privire dacă nu aveți în vedere ceva anume. După ce ați găsit o fotografie gratuită adecvată, alegeți o rezoluție adecvată (proiectele tipărite vor avea nevoie de o rezoluție mult mai mare decât cele online) și completați un Captcha pentru a descărca fișierul. Scapati de Captcha înscriindu-vă pentru un cont gratuit.

Pixabay - Imagini uimitoare gratuite

3- Unsplash (foto si video) Imagini uimitoare de la fotografi pro și semi-pro

Instrumentul de căutare Unsplash este cel mai rapid mod de a găsi o imagine sau un video, dar dacă aveți puțin timp consultați Colecții – grupuri de fotografii sortate de alți utilizatori în teme precum Lumina și umbra, Viața de stradă și Into the Wild. Puteți crea propriile colecții după ce vă înscrieți. Sunt ideale pentru inspirație sau pentru a colecta resurse pentru un proiect.

Free Images Pictures Unsplash

4- Stocksnap

Noi fotografii de înaltă rezoluție adăugate în fiecare săptămână. Toate gratuite pentru descărcare și utilizare în proiecte comerciale sau personale. Si pe acest site daca esti fotograf poti sa iti incarci fotografiile daca vrei sa te promovezi,

Free Stock Photos (CC0) - StockSnap

5- Gratisography (foto si elemente grafice) Fotografii distractive și suprarealiste

Dacă căutați ceva puțin ciudat, Gratisography – o colecție de imagini a fotografului talentat și designer grafic Ryan McGuire – este perfectă. Gratisografia nu oferă conținut la fel de mult ca și alte site-uri de fotografii gratuite, dar ochiul creativ al lui Ryan compensează acest lucru și adaugă noi imagini în fiecare săptămână.

Gratisography - Free High-Resolution Photos

6- Yeah! Stock Photos

Fotografii gratuite pentru toată lumea. Fara Royalties. Fără atribuire. Doar fotografii gratuite.

.yeah Free Stock Photos

7- Videvo (video) Un site video comunitar care oferă o mulțime de opțiuni

Videvo oferă mii de videoclipuri gratuite oferite de comunitatea sa de utilizatori. Calitatea este variabilă (câteva clipuri au fost înregistrate în mod clar fără trepied), dar în general sunt bune și există o selecție uriașă de a alege, astfel încât este foarte probabil să găsiți ceva potrivit – chiar dacă durează puțin.

Dacă doriți să contribuiți la propriile dvs. videoclipuri pentru a fi descărcate de alții, puteți face acest lucru după ce vă înscrieți pentru un cont gratuit.

LE: lista nu este exhaustiva. Sunt mult mai multe site-uri. Eu le-am indicat doar pe cele pe care le folosesc eu. Daca vrei sa mai mentionezi alte surse esti liber sa postezi link in comentarii.

distribuie:

More Posts

Leave a Reply

Daca ti-a placut acest articol distribuie-l pe retelele sociale