A picat Facebook si celelate servicii social media
ale acestei companii (FB Messenger, Instagram si WhatsApp) si oamenii au intrat in panica.
Pentru multi internetul se rezuma la cele trei servicii si eventula youtube si nu spun ca acesta este un lucru bun sau rau.
In cele aproximativ sase ore in care reteaua Facebook a fost picata unii si-au adus aminte ca exista Twitter. Altii mai batrani si-au adus aminte ca in a doua jumatate anii 90 cand internetul abia se dezvolta isi petreceau vremea pe un chat sau mIRC.
Altii (si nu sunt putini) s-au apucat sa isi sune providetii de internet sau companiile de telefonie mobila sa ii certe ca l-au taiat netul desi au abonamente platite.
Dar nu utilizatorii obisnuiti ai aceste retele de social media au avut cel mai mult de suferit.
Fie ca au magazine online pe aceasta platforma, fie ca folosesc exclusiv aceasta platforma ca sa comunice cu clientii companiile au avut cel mai mult de suferit.
Daca ai o afacere si depinzi doar de Facebook e timpul sa schimbi asta.
Asadar ce este de facut ?
1- Fa-ti propriul website.
Stiu, multi din comoditate prefera sa foloseasca magazinele onlne oferite de Facebook, Ebay, Amazon, sa posteze anunturi pe OLX sau alte site-uri de acest gen, sau sa isi faca un site pe Shopify sa alte bazaconii pentru ca la prima vedere pare mai ieftin. Sa ai propriul site nu este gratis si poate parea mai scump dar in schimb ai control total asupra continutului. Tu alegi ce postezi si cand.
– Integreaza in website-ul tau un serviciu de chat/messenger independent de serviciile oferite de platforma FB.
– Foloseste emailul ca principala metoda de contact cu utilizatorii si clientii tai. Si nu uita de telefon chiar daca aceesta devine desuet in ultimii ani si probabil in 10 ani lumea va uita complet de el asa cum a uitat de fax sau pager. Personal prefer sa fiu in contact cu clientii prin email iar daca utilizez facebook messenger o fac doar pentru lucuri minore. Chestiile importante prefer sa le trimit prin email deoarce atat eu cat si clientul putem sa revedem mai usor continutul.- integreaza un blog in site-ul tau si posteaza acolo tot ce consideri important ( texte, fotografii si/sau video) si abia dupa aceea pui un link la postarea de pe blog pe pagina ta sau contul de utilizator de la Facebook (si nu numai). Blogul desi a fost uitat si a pierdut din importanta in fata platformelor sociale ramana inca una dintre cela mai importante metode de a comunica cu clinetii, de a le aduce la cunostinta noutatile si bineinteles o buna mtoda prin care sa iti imbunatatesti performanta SEO a site-ului tau (internal link building).
2- Instaleaza pe telefon sau calculator/Laptop
si alte servicii de mesagerie vocala (Skype, Telegram, Signal, etc.). Ori de cate ori a picat facebook companiile, mari sau mici, dependente de aceasta platforma social media nu au putut sa comunice cu clientii sau utilizatorii obisnuiti au pierdut legatura cu cei apropiati pentru ca au depins exclusiv de platformele Facebook. Incepe sa adaugi clientii in aceste servicii chiar dacale pastrezi doar ca alternative in cazul in care ai sa vezi in viitor ca facebook a picat iar.
3- Twitter, sau LinkedIn sunt retele sociale
foarte bune de promovare pentru afacerea ta. Poti posta continut video, foto si text gratis sau sa platesti pentru promovarea lui. De asemenea foloseste si Youtube este un alt serviciu unde poti sa postezi si texte sau linkuri nu doar continut video. Iar daca ai postat continut video pe Youtube ai optiunea sa iti postezi contintul si pe proproiul blog. Bineinteles ca internetul nu se rezuma doar la platformele mentionate mai sus. Sunt si alte platforme sociale alternative (la Facebook, Twitter, Youtube sau Linkedin. Si pe aceste platforme poti sa postezi fotografii, filmulete sau texte (articolul a care am pus link mentioneaza multe platforme open source). Din punct de vedere SEO faptul ca postezi pe aceste platforme este un castig pentru site-ul tau deoarece vei castiga linkuri catre el. Am sa scriu un articol separat cu cateva trucuri SEO pe care le poate face oricine si care te vor ajuta la imbunatatirea RANK-ului GOOGLE SEO pentru site-ul tau.
LE: Nu garanteaza nimeni ca serverul unde ai site-ul sau celalte retele sociale nu o sa pice niciodata insa nu o sa depinzi doar de Mark Zaharberg 🙂
Chiar daca nu ai afaceri si esti unul din cei aproape 3 miliarde utilizatori obisnuiti al platformei ar fi bine sa incepi sa foloseste servicii alternative de mesagerie vocala video sau text.
This Post Has One Comment
Pingback: Cum Descarci Subtitrarile De Pe Youtube In 2022? | Elementor Romania